Pindsvin

 

Pindsvinet er en lille gryntende og snøftende fætter, som er afholdt af de fleste, og den fortjener sin egen side.

 

Det er ikke helt uden grund, da pindsvinet ikke gør nogen skade i vores haver - tværtimod!

 

Pindsvin er nyttedyr, da de æder en stor del snegle og insekter, som ellers ville gøre skade på de planter, som vi dyrker i haven. Særlig i køkkenhaver kan et pindsvin gøre nytte, og der er derfor al mulig grund til at passe, pleje og forkæle et pindsvin, hvis det besøger haven....

 

Desværre bliver tusindvis af pindsvin hvert år dræbt i trafikken, da de ikke er så hurtige på benene, og da mennesker ikke altid ulejliger sig med at undvige det lille dyr, som ikke anretter skader på bilen. Det er en påstand, men det er desværre et faktum, at nogle mennesker udviser en total ligegyldighed for dyreliv.

 

Til gengæld har pindsvinet opnået at få sin egen forening med egen hjemmeside: http://pindsvin.dk/portal/

 

På grund af vores hunde har vi gennem flere år haft et trådhegn omkring vores have. Det har holdt pindsvin ude af haven, da vi i sin tid valgte et hegn med små masker. Et "fårehegn" eller et "rådyrhegn" kan være en dødsfælde for pindsvin, da de kan sidde fast i hegnet og dø af sult. Da vi skulle have en ny hæk, faldt valget derfor på rionet med beplantning af Efeu. Rionettets store masker giver pindsvin fri adgang til vores have, og opsætningen af "rionet" mod øst har givet anledning til eftertanke, da vi nu får besøg af pindsvin.

 

Pindsvinet er et lille, hyggeligt nyttedyr, som skal passes, plejes og forkæles med havens "skadedyr" og frisk vand (aldrig mælk!!).

 

Sommeren 2011 forvildede et ungt pindsvin sig ind i vores have, og trods "bestikkelse" i form af serverede snegle, valgte pindgrisen at gå sine egne veje. Det blev dog til en del grynten og "guffen skadedyr", inden den lille fyr forlod matriklen. Alt tyder på, at "grynteren" fandt en masse gåsebiller på sin vej ud af haven, for snuden var jævnligt boret ned i græsplænen - efterfulgt af en tilfreds smasken.....