Insekter

 

Insekter udgør den største gruppe af dyr i verden, og ca. 80% af verdens dyrearter udgøres af insekterne. Mere end 1 million arter er beskrevet, men det samlede antal arter ligger måske i nærheden af 30 millioner arter. I Danmark er der registreret omkring 20000 forskellige insekt-arter (kilde: naturstyrelsen).

 

Insekter er utrolig forskellige og ofte er de farvestrålende - se bare sommerfuglene. Også andre insekter er imponerende at se på, hvis man kommer tæt på. En hveps, en bi, en bille, ja selv en myre er utrolig flot med sine farver og det skinnende, udvendige skelet. Mariehønen er et tydeligt eksempel på, hvor flotte insekter kan være.

 

Insekter har udvendigt skelet, og de kan desuden kendes ved, at de har 6 ben og vinger.

 

De sidste to billeder viser en bredtæge sp. (sp. betyder specie, og at arten er ukendt), som er i gang med at suge livet ud af en sommerfuglelarve. Suge ud skal tages helt bogstaveligt, da bredtægen har et "spyd", som den kan skyde ud af munden. Ud fra de observationer, der er på bredtægen, dolker den sit bytte og suger indmaden ud. Der er sandsynligvis også tale om, at  bredtægen sprøjter en lammende gift ind i larven, da larven ikke flygter efter tægens første angreb. På videoen kan du se, hvordan tægen arbejder. Naturen kan være barsk, men det er desværre intet i sammenligning med, hvad vi mennesker udsætter dyr for.....