Edderkopper

 

På denne side kan du se billeder af edderkopper. Der er også videooptagelser af edderkopper og deres unger.

Edderkopper skaber frygt hos mange mennesker. Edderkoppen er dog fuldstændig harmløs, og danske edderkopper er ikke i stand til at skade mennesker på nogen måde. Tværtimod er edderkoppen meget sårbar i forhold til for eksempel insekter, da den ikke har insekternes udvendige skelet - kitinlaget.

Og nej, edderkoppen er ikke et insekt. Insekter har 6 ben og vinger. Edderkopper har 8 ben og ingen vinger. Edderkoppen hører til den gruppe af dyr, der kaldes spindlere. Og den er i stand til at lave kunstværker med sine spind, som ses i mange varianter. Edderkopper er faktisk nyttedyr, da de fanger en stor mængde insekter. Men deres spind er desværre ikke en anerkendt del af vores boligindretning.

Hvis du er bange for edderkopper, skal du måske ikke se videoen med edderkoppeungerne.

Og alligevel.... Edderkopper er som nævnt harmløse, og de gør ingen skade. De små charmerende edderkopper kæmper en kamp for at overleve - en kamp, hvor de som voksne vil fange fluer, bænkebidere, møl, stankelben, natsværmere og andre dyr, som gør livet surt for os. Edderkopper er nytte-dyr, hvis vi ser på dem med menneske-øjne. Og så skal du huske, at hvis du har edderkopper i huset, har du et godt indeklima.... Hvis ikke du finder en edderkop af og til, er dit hus for tørt, og dit indeklima er ikke optimalt.